Projekat „ Bezbedan net je tvoj svet“ u Srednjoj ekonomskoj školi

 

Na Konkursu za realizaciju Akcionog plana Politike za mlade u AP Vojvodini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, SEŠ je uspešno aplicirala sa projektom ”Bezbedan net je tvoj svet” koji ima iza cilj:podizanje svesti mladih o opasnostima koje se javljaju na internetu- elektronskom nasilju i aktiviranje mladih u cilju suzbijanja takvog ponašanja.

 

Mladi mnogo svog slobodnog vremena provode na internetu, gde kroz razne društvene mreže pokušavaju da se upoznaju, sprijatelje i kontaktiraju sa drugim mladim ljudima. U toj međusobnoj komunikaciji kao problem se javlja česta izloženost elektronskom nasilju i njegovi sve agresivniji pojavni oblici. Elektronsko nasilje je vrlo često prikriveno i nedovoljno osvetljeno, pa zbog toga mladi često nisu svesni posledica koje ono izaziva.

 Tim profesora Srednje ekonomske škole je aplicirajući na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za cilj projekta postavio podizanje nivoa informisanosti i znanja o vrstama elektronskog nasilja i njegovim posledicama kroz radioničarski rad sa mladima. U cilju podizanja nivoa bezbednosti mladih na internetu (kroz učešće na radionicama, pripremu radio-emisija i brošure) podiže se svest o neophodnosti kulture nenasilja i nenasilne komunikacije. Početak realizacije projekta je mesec maj a završetak početkom decembra 2012.g. Školski tim koji će realizovati projekat čine pedagog škole Sanja Ferenčević, profesorica fizičkog vaspitanja Valerija Forgić i profesorica građanskog vaspitanja Jasmina Borić.