• 1 Средња економска школа Сомбор
  • 2 Средња економска школа Сомбор
  • 3 Средња економска школа Сомбор
  • 4 Средња економска школа Сомбор
  • 5 Средња економска школа Сомбор
baner

Manifestacije Slavska trpeza naših baka

Dana 10.06.2017. godine turističko udruženje „Vikend“ iz Bezdana, organizovalo je drugu po redu manifestaciju „Slavska trpeza naših baka“. Manifestacija je održana na prostoru d.o.o. „Agrobezdan“. Organizator manifestacije je Biljanja Pudar predsednica T.J. „Vikend“ i bivša učenica naše škole (Generacija 2003/4, razredni starešina Jadranka Dražić).

Na Manifestaciji su učestvovala mnoha udruženja, preduzeća, zanatske radnje iz Republike Mađarske i Republike Srbije kao i naša škola. Našu školu je predstaljao Goran Lazičičć sa učenicima II-5 Frančesko Danijel Tot, Zetović Igor, Višić Teodor, Bovan Siniša i Čović Mile. Naša škola se predstavila sa starim jelima našeg podnevlja i to: Solenjaci sa pekmezom, pogačice sa čvarcima, pita sa krompirom i spanaćem, ribljom paštetom, hlebom od prosa, kukuruza i dekorativnim pirinčom.

Ova manifestacija je pružena priliku učenika kuvarstva da pripremaju stara jela sa kojima smo se predstavljali kao i da vide i probaju jela koja su priplemili drugi učesnici  manifestacije. Ovo je bila mala poučna i radna manifestacija za naše učenike, a naša škola je dobila pohvale za izložena jela kao i zahvalnicu za saradnju i učešće na manifestaciji „Slavska trpeza naših baka“.

Ко је на мрежи: 41 гостију и нема пријављених чланова

Copyright © 2023. Средња економска школа Сомбор Rights Reserved.


Facebook twitter