• 1 Средња економска школа Сомбор
  • 2 Средња економска школа Сомбор
  • 3 Средња економска школа Сомбор
  • 4 Средња економска школа Сомбор
  • 5 Средња економска школа Сомбор
baner

Школска 2021/2022 у Средњој економској школи Сомбор почела је са великим успехом. Школа је награђена Националном ознаком квалитета за пројекат “ Предузетништво за живот “ у оквиру  еТwinning  и Еrasmus+ програма.У пројекту су учествовали и ученици и наставници. Испред Средње економске школе у награђеном пројекту учествовали су наставници Бојан Суботић, професор хемије и Марија Шијан, наставник предузетништва.

Средња економска школа је заједно са Првом средњом школом из Белог Манастира била носилац пројекта, док је на пројекту учествовало више како државних, тако и приватних школа из Хрватске и Србије. С обзиром да је настава у појединим приватним школама на енглеском наставном језику, онда су се састанци и презентације паралелно обављале и на енглеском, што је ученицима и наставницима итекако користило.

Пројекат “ Предузетништво за живот “ , у складу са модерним тенденцијама имао је за циљ да код ученика развије и оснажи предузетнички дух, те да ученике оспособи да изнађу пословну идеју, да на основу исте креирају бизнис план и да га јавно одбране.

На основу способности и вештина, како ученика тако и наставника оформљена су три тима, сачињена од наставника и ученика из различитих школа, где је стална сарадња одржавана на даљину, помоћу савремених комуникационих канала. Сва три тима одабрали су по једну пословну идеју, саставили бизнис план и презентовали га на заједничкој конференцији користећи WEB 2 алате.

Почетком септембра, наставницу Марију Шијан и Средњу економску школу  обрадовала је Национална ознака квалитета за учешће на овом изузетном  пројекту која је од великом значаја како за школу, тако и за појединца. Тако је школа постала поносни носилац  eTwinning  Националне ознаке квалитета .

Аутор чланка је Марија Шијан.

 

 

Ко је на мрежи: 27 гостију и нема пријављених чланова

Copyright © 2023. Средња економска школа Сомбор Rights Reserved.


Facebook twitter