• 1 Средња економска школа Сомбор
  • 2 Средња економска школа Сомбор
  • 3 Средња економска школа Сомбор
  • 4 Средња економска школа Сомбор
  • 5 Средња економска школа Сомбор
baner

САЈАМ ВИРТУЕЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА СЕШ СОМБОР

Средња економска школа Сомбор је 14. марта организовала школско такмичење Сајам виртуелних предузећа. На овом такмичењу учествовало је десет виртуелних предузећа, ученика Школе. У склопу ове манифестације позвани су ученици осмих разреда свих основних школа Града Сомбора. Сајам и манифестацију „Дођи и ти!“ посетили су осмаци основних школа из Сомбора и из Бездана,

Осмацима је кратко представљена Школа, њен историјат, значај, мисија, визија, образовни профили и њене могућности за обуку ученика у области економије, права и администрације. Након тога ученици су решавали студију случаја са темом из области економије и предузетништва. Потом су основци обишли Школу, кабинете за обуку виртуелних предузећа, упознали се са наставним капацитетима, видели опрему и услове у којима се одвија васпитно-образовни процес. На крају посете, ученици основних школа, посетили су Сајам виртуелних предузећа и још једном видели ресурсе које пружа Средња економска школа Сомбор.

Ученици III-1, III-2, III-3, III-4 и IV-4, са по два виртуелна предузећа, такмичили су се на овом Сајму и показали су примену стручно-теоријских знања у практичним ситуацијама, уз вештине комуникације, преговарања и уговарања послова.

Сва виртуелна предузећа показала су завидан ниво теоријских и стручних знања и компетенција захтеваних за сајамско пословање. Победник овог такмичења који се истакао својом оригиналношћу, разноврсношћу, креативношћу, тимским радом и комуникативношћу својих запослених је виртуелно предузеће „Sport time“ чији су запослени Вукашин Дражић, Милијана Митровић и Милица Пауновић са директорком Наташом Градинац као ментором. Они су се пласирали на Републичку смотру виртуелних предузећа која ће бити одржана у Пироту од 26. до 28. априла ове године.

Ко је на мрежи: 58 гостију и нема пријављених чланова

Copyright © 2023. Средња економска школа Сомбор Rights Reserved.


Facebook twitter