• 1 Обавештење
 • 2 Обавештење
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur...
 • 3 Обавештење
 • 4 Обавештење
 • 5 Обавештење
baner

parlament

Lako je osuđivati šta, ako i o tebi sude?

Početkom ove školske godine počela sam da prisustvujem radionicama koje se svaki petak održavaju u našoj školi. Teme radionica su različite, a ono što je najbitnije jeste da kroz zabavu i druženje nešto učimo. U okviru projekta "Multiplikacija - Živeti tolerantno" imali smo zadatak da u pet srednjih škola u Somboru održimo radionice na temu diskriminacije.

Opširnije...

 

Učenički parlament je osnovan 14. novembra 2003. godine kao samostalna organizacija. Učenički parlament nije registrovan, već radi pod okriljem škole. Parlament istupa u ime učenika škole i za njihov interes. U radu učeničkog parlamenta učestvuju po jedan predstavnik svakog odeljenja. Sastanci parlamenta se održavaju po potrebi. Cilj osnivanja parlamenta jeste aktivno uključivanje učenika u sve segmente školskog života.

 Učenički parlament ima svog predsednika i zapisničara. Od osnivanja parlamenta, predsednici su bili sledeći:

 1.    Vatroslav Drobilović (2003-2004)
 2.    Milica Vuković (2004-2005)
 3.    Tamara Badža (2005-2007)

Trenutno je predsednik parlamenta Dragana Berber.

 Posle gotovo 5 godina uspešnog rada, naš učenički parlament je stekao zaslužni ugled u zajednici. Sarađivali smo sa brojnim organizacijama:

      Nevladina organizacija Somborski Omladinski Boom iz Sombora

 1.      Udruženje građana „Ravangrad“ iz Sombora
 2.      Dečija fondacija sela Pestaloci u Švajcarskoj
 3.      Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) iz Beograda
 4.      Nevladina organizacija „Otvorene perspektive“ iz Subotice
 5.      „Business Without Border“ iz Albanije
 6.      UNESCO (Kamp u Kikindi)

 Naravno da ne zaboravimo, parlament ne bi uspeo bez profesora-koordinatora. Do 2007 godine, to je bila Stamenka Sudar, a od 2007 Jasmina Borić. 

Dragana Berber

IZVEŠTAJ O RADU UČENIČKOG PARLAMENTA ZA 2010/2011 GODINU

 

Učenički parlament Srednje ekonomske škole se redovno sastajao na inicijativu učenika, članova parlamenta, nastavnika-koordinatora i rukovodstva škole u školskoj 2010/2011 godini, o čemu postoji evidencija u dnevniku rada učeničkog parlamenta. Plan rada učeničkog parlamenta za 2010/2011 godinu je ispoštovan. Osim toga, sastajao se po potrebi da bi organizovao ili učestvovao u humanitarnim akcijama.

Opširnije...

Copyright © 2020. Средња економска школа Сомбор Rights Reserved.


Facebook