DRUGA NAGRADA NIKOLE MAGDENOVSKI NA KONKURSU “MLADI ZA DRUŠTVO BEZ KORUPCIJE”

magdenovski

 Svakog 09.decembra je Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Američka ambasada u Srbiji zajedno sa kancelarijom Ministarstva pravde Amerike,  raspisala je konkurs tokom prošle godine  za izradu video zapisa pod nazivom “Mladi za društvo bez korupcije”. Cilj je bio da učenici srednjih škola  osmisle kampanju za odbacivanje korupcije.

Video zapis  učenika Srednje ekonomske škole iz Sombora,   NIKOLE MAGDENOVSKI  dao je odgovor na pitanje kako danas mladi doživljavaju korupciju, kako deluje korupcija na njega i njegovu porodicu, kakve su posledice korupcije i na kraju kako sprečiti korupciju u školama i drugim institucijama. Otpravnik poslova ambasade SAD u Srbiji gospodin Doneli Kurt  je u ime komisije ambasade  dodelio DRUGO mesto za video zapis NIKOLE MAGDENOVSKI  i uručio mu robnu nagradu KAMERU (GoPro Hero 5).   Svi video radovi I likovni radovi učenika osnovnih škola mogu se pogledati na izložbi od 10.-11.12.2018.godine u Domu omladine u Beogradu.  Izložba se otvara  10.12.2018. godine u 13 časova. Mentori učeniku IV3 odeljenja Nikoli Magdenovski bili su prof.Stevan Galac i prof.Mira Trbović. Čestitamo Nikoli na uspešnom plasmanu kao i svim glumcima odeljenja IV3 koji su učestvovali na video zapisu.

Svake godine širom sveta 3,5 triliona dolara bude utrošeno na davanje mita. Indeks percepcije korupcije koji objavljuje Transparency International ukazuje na to da velika većina građana Srbije smatra da je korupcija široko rasprostranjena u svim sferama društva.  Dve poruke bi izdvojili  za mlade :

“Za korupciju zna svako a boriti se protiv nje nije lako.”

“Ne odustajte od vaše borbe za bolje društvo bez korupcije !”