ДОЂИ И ТИ!

Средња економска школа Сомбор је организовала школско такмичење Сајам виртуелних предузећа 11. априла.

На овом такмичењу учествовало је осам виртуелних предузећа, ученика других и трећих разреда наше Школе. У склопу ове манифестације организована је посета ученика основних школа Града Сомбора. Осмацима је укратко представљен рад школе, а у циљу промоције образовних профила учествовали су на решавању студије случаја, потом обишли Школу и кабинете за обуку виртуелних предузећа. На крају посете, ученици основних школа, посетили су Сајам виртуелних предузећа.

Сајамску манифестацију увеличали су и гости из школе СМШ „Иван Горан Ковачић“ из Херцег Новог који су у то време били на ученичкој размени у оквиру међународног пројекта RYCO.

Сва виртуелна предузећа показала су завидан ниво теоријских и стручних знања и компетенција захтеваних за сајамско пословање. Показали су примену стручно-теоријских знања у практичним ситуацијама, уз вештине комуникације, преговарања и уговарања послова.

Победник овог такмичења који се истакао својом оригиналношћу, разноврсношћу, креативношћу, тимским радом и комуникативношћу је виртуелно предузеће „Коралово“ чији су запослени Мина Литваи, Миљана Убипарип и Ања Шпанкус, директор Сања Пешић. Пласирали су се на Републичку смотру виртуелних предузећа која ће бити одржана у Новом Пазару у мају текуће године.

Нивес Ковач, председник Организационог одобра Сајма

{gallery} sajam-vp-ses-skolsko-2022/{/gallery}